Merlin Monro i selfi? I to je moguće FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 08:03

Merlin Monro i selfi? I to je moguće FOTO/VIDEO

Umetnik Dži Džon Mulur nedavno je uz pomoć programa za veštačku inteligenciju kreirao selfije fotografija koje prikazuju neke od najznačajnijih istorijskih ličnosti.

Poznato je da su se u poslednje vreme pojavile brojne fotografije napravljene uz pomoć programa za veštačku inteligenciju, a ovaj put umetnik Dži Džom Mulur osmislio je takozvane selfije iz prošlosti na koima se nalaze ličnosti poput Merlin Monro, Alberta Ajnštajna, Boba Marlija, Majke Tereze, Mahatme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gandija i mnogih drugih.

"Nakon što sam vratio svoj stari hard disk, otkrio sam riznicu selfija koje su mi poslali prijatelji iz prošlosti", našalio se Mulur u objavama na Instagramu.

Umetnik je prikazao kako bi slavne osobe mogle da izgledaju kada ostare. neki od njih su neprepoznatljivi. zgledati kad ostare, neki su neprepoznatljivi

Mullur je naveo da je za generisanje ovih ilustracija koristio AI softver Midjourney ali i fotošop za dodatno ubacivanje boja, dok je neke fotografije u potpunosti kolorizovao jer su bile crno-bele.

Ove fotografije prikupile su hiljade lajkova i pozitivnih komentara, kao i brojne druge koje su se pojavile u poslednje vreme na društvenim mrežama kao što su fotografije pape Franje, Snup Doga, Kristijana Ronalda, Lea mesija i brojnih poznatih ličnosti u različitim situacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.