Marina Abramović završava performans 512 sati

Izvor: Beta, 25.Avg.2014, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Abramović završava performans 512 sati

BEOGRAD, 25. avgusta 2014. (Beta) - Umetnički performans Marine Abramović "512 sati" koji traje od 11. juna u Londonskoj galeriji "Serpentajn" biće završen u ponedeljak u 18.00 časova, a do sada je prošlo više desetina hiljada posetilaca, saopštila je PR služba umetnice.

Od poslednjeg nastupa 2010. godine u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku, performans "512 sati" prvi je veliki umetnički čin Marine Abramović, prikazan kompletnom improvizacijom umetnice u jednostavnom galerijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << prostoru uz minimalnu scenografiju i detalje.

U ponoć 63 dana trajanja performansa, tokom kojeg je svakog dana snimala video sa utiscima koje nosi, Marina Abramović rekla je da se oseća ponizno pred celokupnim radom i zahvalila svima na učešću i poseti.

"Rad tek počinje i ovo je samo početak mnogo većih uspeha, ideja i učešća koje ćemo proširiti po celom svetu. Upravo smo stavili seme u zemlju i hajde da vidimo šta će se dogoditi posle toga", rekla je u svom video blogu Marina Abramović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Performans “512 sati” Marine Abramović privukao veliku pažnju javnosti

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Avg.2014

Umetnički performans Marine Abramović „512 sati“, koji traje od 11. juna u Londonskoj galeriji „Serpentine“, biće završen danas u 18 sati, do kada će još posetilaca imati priliku da sa poznatom umetnicom šeta kroz galeriju, uživa u tišini ili jednostavno ćuti. Ovaj događaj je njen...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Performans Marine Abramović "512 sati" privukao hiljade posetilaca

Izvor: 24sata, 25.Avg.2014

Umetnički performans Marine Abramović "512 sati" koji traje od 11. juna u Londonskoj galeriji "Serpentajn" biće završen danas u 18.00 časova, a do sada je prošlo više desetina hiljada posetilaca, saopštila je PR služba umetnice...Od poslednjeg nastupa 2010. godine u Muzeju moderne umetnosti...

Nastavak na 24sata...

Završen Marinin performans "512 sati"

Izvor: B92, 26.Avg.2014, 10:39

Umetnički performans Marine Abramović „512 sati“, koji traje od 11. juna u londonskoj galeriji „Serpentajn“, završen je u ponedeljak u 18 časova. Posetioci su i juče imali priliku da sa poznatom umetnicom šetaju kroz galeriju, uživaju u tišini ili jednostavno ćute...Marina Abramović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.