Marija Vicković dobitnica nagrade Žanka Stokić

Izvor: B92, 27.Dec.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marija Vicković dobitnica nagrade "Žanka Stokić"

Glumici Mariji Vicković uručena je nagrada plaketa "Žanka Stokić" za najbolje glumačko ostvarenje 17. pozorišnih svečanosti "Žanki u čast" koje su održane od 1.do 4. novembra 2018. u Rabrovu.

Predsednica Udruženja građana "Žanka Stokić" iz Rabrova i organizator festivala Svetlana Kuzmanović uručila je poznatoj glumici nagradu na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, nakon odigrane predstave "Dama sa kamelijama”.

Svetlana Kuzmanović u svom obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << publici je rekla da prema oceni članova Umetničkog saveta festivala, Plaketa „Žanka Stokić" za najbolje glumačko ostvarenje sedamnaestih pozorišnih svečanosti "Žanki u čast" pripala je glumici Mariji Vicković za ulogu Bele u predstavi “Indigo”, koja je na repertoaru Zvezdara teatra.

"Marija Vicković je uverljivo dočarala širok dijapazon karakternih crta i emocija ovog upečatljivog lika. Sa lakoćom, naizgled krhko a zapravo glumački snažno, kroz čitav komad svojom energijom i glumačkom ubedljivošću plenila je scenom."

Ulogom Bele glumica je na sceni otvorila bolna, goruća pitanja za koje generacije mladih žena ne nalaze odgovore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.