Malo vremena za mnogo posla

Izvor: Blic, 01.Jul.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo vremena za mnogo posla

Prestižna likovna manifestacija Oktobarski salon, koji se ove godine održava jubilarni 50. put, biće održana od 2. oktobra do 15. novembra u nekoliko prostora u Beogradu, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada; govorili su Ivana Avžner, gradski sekretar za kulturu, Nadica Momirov, državni sekretar Ministarstva kulture Republike Srbije, Marina Đurđević, direktor Kulturnog centra Beograda, Branislava Anđelković, umetnički direktor 50. Salona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Govoreći o predstojećoj manifestaciji, koja je od 2004. dobila međunarodni karakter i, po oceni mnogih, prestižna u regionu, Branislava Anđelković je, između ostalog, rekla da naziv izložbe „Okolnost”, dat početkom godine, kako se ispostavilo, korespondira i sa situacijom da je čitav proces priprema Salona prolongiran: „Pred nama je zadatak da za samo par meseci sve završimo. No, verujem da ćemo imati reprezentativni Salon. Manifestacija će biti usmerena ka umetnicima i biće intenzivirana komunikacija kustos - umetnik. S obzirom na to da je tek formiran novi odbor i da tek treba da dobijem zvanično rešenje, o koncepciji ću govoriti sukcesivno do otvaranja manifestacije.”

Novi odbor Oktobarskog salona, imenovan 22. juna, čine Ana Perović, Miroslav Perić i Mirjana Đurđević, dok se imenovani Dušan Otašević, akademski slikar, povukao, te će na sledećoj sednici biti imenovan novi član.

Jubilarni Oktobarac, kako ga popularno zovu, odvijaće se u Muzeju 25. maj, Kulturnom centru Beograda, Kući legata, Centru za kulturnu dekontaminaciju, a čine ga tri programa: izložba, aktivnosti okrenute istorijatu i Oktobarski salon na internacionalnoj likovnoj sceni.

Po rečima Ivane Avžner, gradskog sekretara za kulturu, osnivač Salona, Skupština grada, za ovu prestižnu likovnu manifestaciju izdvojila je 33 miliona dinara, a Nadica Momirov je rekla da je Ministarstvo kulture ovu manifestaciju podržalo sa četiri miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.