Izvor: S media, 10.Okt.2012, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maca predložen za v.d. direktora Pozorišta mladih

Upravni odbor Pozorišta mladih u Novom Sadu predložio je glumca Dragana Marinkovića Macu za vršioca dužnosti direktora te institucije.

Upravni odbor od sedam članova je na sednici izneo ovaj predlog, pri čemu je pet članova koje je imenovala Skupština grada glasalo za tu odluku, dok su dva člana Upravnog odbora iz kolektiva glasala protiv.

Konačnu reč o imenovanju Marinkovića na mesto vršioca dužnosti Pozorišta mladih daće Skupština grada koja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zaseda u četvrtak, 11. oktobra.

Sednica Upravnog odbora, koja je počela u 18 sati, imala tri tačke dnevnog reda - prva je bila konstituisanje Upravnog odbora, druga razrešenje dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora, a treća donošenje predloga o imenovanju.

Međutim, dosadašnji direktor Pozorišta mladih Zoran Ðerić je ponudio ostavku, pa je druga tačka promenjena tako da se, umesto razrešenja, raspravljalo o njegovoj ostavci.

Ostavku su jednoglasno prihvatili svi članovi Upravnog odbora.

Prema koalicionim sporazumu, Pozorište mladih u Novom Sadu je pod ingerencijama Srpskog pokreta obnove na čiju incijativu je Marinković predložen na mesto direktora.

Marinković je diplomirao na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu kao jedan od najboljih studenata generacije, a u Srbiji je postao poznat učescćem u rijaliti šou programima "Veliki brat" i "Farma".

(Tanjug)

Foto: S media

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.