Lopovi skrnave spomenik Sloboda na Fruškoj gori

Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi skrnave spomenik "Sloboda" na Fruškoj gori

NOVI SAD, 4. februara 2014. (Beta) - Planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada upozorilo je u utorak da je spomenik "Sloboda" na Fruškoj gori neprestano na udaru kradljivaca koji sa njega skidaju metalne delove.

Spomenik "Sloboda" nalazi se na Iriškom vencu i posvećen je palim borcima Narodnooslobodilačkog rata, od 1941. do 1945. godine.

Ovo planinarsko društvo upozorilo je u saopštenju za javnost da je reljef sa zadnje strane spomenika potpuno pokraden, a kradljivci >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sada počinju da skidaju i delove reljefa sa desne strane spomenika. Na tom reljefu prikazana je pobeda naroda nad okupatorom u Drugom svetskom ratu.

"Ukoliko se ne zaustave kriminalci-kradljivci, uskoro neće biti metalnih delova spomenika", upozorili su planinari.

Spomenik je otkriven 1951. godine i na njegovom mestu se od tada svakog 7. jula obeležava dan sećanja na pale borce.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Lopovi "navalili" na spomenik "Sloboda"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2014

Planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada upozorilo je da je spomenik "Sloboda" na Fruškoj gori neprestano na udaru kradljivaca koji sa njega skidaju metalne delove...Spomenik "Sloboda" nalazi se na Iriškom vencu i posvećen je palim borcima Narodnooslobodilačkog rata, od 1941. do 1945. godine....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.