Ljudska krv u filmu normalna stvar

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljudska krv u filmu normalna stvar

Kada je mu se veštačka krv učinila suviše neuverljivom, režiser filma "Snežana i lovac" Rupert Sanders je pribegao neuobičajenom rešenju, upotrebio je na snimanju svoju krv.

"Tačno je da je moja krv korišćena u filmu, ali mislim da je mnogo više znoja i suza ugrađeno u film nego što je to nekoliko kapi moje krvi koje su završile na snimanju", potvrdio je reditelj Rupert Sanders za Bi-bi-si (BBC).

Novi film u kome igraju Kristen Stjuart (Snežana) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kris Hemsvort u Engleskoj u bioskope stiže 30. maja, a scena o kojoj se govori se pojavljuje na samom početku filma kada Snežanu u prst ubode njena majka a kapi krvi završe na snegu.

"Snimali smo tu scenu sa puno frejmova u sekundi i svaki put je veštačka krv izgledala kao džem od malina", dodao je režiser.

"Tražio sam kao zamenu svinjsku krv, rečeno mi je da se više ne koristi, pa sam otišao iza ćoška gde su mi izvadili malo krvi u čašu koju sam prosledio ekipi na snimanju", dodao je on.

"To je bila prava trka sa vremenom jer se krv brzo zgrušavala od jakim reflektorima na snimanju, ali smo na kraju uspeli da snimimo potpuno uverljivu scenu."

Sandersova interpretacija čuvene bajke Braće Grim prikazuje Snežanu kao akcionu heroinu koja se bori protiv Zle Kraljice koju u filmu tumači Šarliz Teron.

Atmosfera filma je dosta mračnija od filma Tarsema Singa "Ogledalce ogledalce", koji na drugačiji način obrađuje poznatu bajku, a koji je još uvek na repertoaru beogradskih bioskopa i u kome igraju Lili Kolins i Džulija Roberts.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.