Ljosin Keltov san i na srpskom

Izvor: Glas javnosti, 13.Okt.2011, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljosin "Keltov san" i na srpskom

BEOGRAD - Najnoviji roman nobelovca Maria Vargasa Ljose "Keltov san" upravo je objavljen pa se tako domaćim čitaocima pružila prilika da, posle onih sa španskog jezičkog područja, prvi u svetu dobiju priliku da čitaju ovo delo.

U najnovijem romanu " Keltov san" Ljosa piše o Ircu Rodžeru Kejsmentu koji je bio jedan od prvih Evropljana koji je obelodanio užase kolonijalizma. Roman započinje 1903. u Kongu a završena jednog jutra 1916. u londonskom zatvoru.

Glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << junak je i heroj i negativac, izdajnik i slobodar, moralan i nemoralan a iza njega su ostala dva čuvena izveštaja o putovanjima po afričkim kolonijama koji su potresli tadašnje društvo. Njihova sumnjiva verodostojnosti doprinela je da bude zaboravljen dok veliki pisac nije odlučio da ga vaskrsne.

Peruanac Vargas Ljosa, prošlogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, objavio je više od 30 romana, dramskih komada, eseja...

Za Ljosu nije vladalo veliko interesovanje ali nakon što je saopšteno da je postao nobelovac ovaj roman je postao prvorazredni bestseler.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.