Letnji kulturni programi u Tršiću

Izvor: Beta, 19.Jul.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnji kulturni programi u Tršiću

LOZNICA, 19. jula 2014. (Beta) - Centar za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice organizuje i ovog leta niz radnih i kreativnih sadržaja u okviru letnjih programa kulture u Tršiću, rodnom mestu reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića.

počeli su 15. jula šestodnevnom Medjunarodnom likovnom kolonijom, koja je okupila petnaest mladih umetnika iz Srbije, Meksika, Španije i Nemačke.

U saopštenju je navedeno da će Kuća pisaca početkom avgusta ugostiti književne >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << autore iz Evrope, koji će raditi sa polaznicima Škole kreativnog pisanja.

Svoju letnju praksu u Tršiću i ovog leta obaviće studenti etnologije s Filološkog fakulteta iz Beograda, koji će u susret stogodišnjice Prvog svetskog rata, istraživati temu "Veliki rat u privatnim pričama".

Kraj avgusta rezervisan je za rad u Muzeju jezika i pisma u radionici zvuka "Vuk i zvuk", koju vode stručnjaci Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda.

Početkom septembra, pre održavanja 81. Vukovog sabora, u Tršiću će boraviti najistaknutiji naučni radnici iz oblasti folkoristike iz zemlje i inostranstva.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kulturno leto u Vukovom Tršiću

Izvor: B92, 19.Jul.2014

Centar za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice organizuje i ovog leta niz radnih i kreativnih sadržaja u okviru letnjih programa kulture u Tršiću, rodnom mestu reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića...Ova ustanova kulture saopštila je danas da su letnji kulturni programi u Tršiću,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.