Letnji bioskop u kampusu Univerziteta u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 11:30

Letnji bioskop u kampusu Univerziteta u Novom Sadu

U težnji da Novi Sad ovog leta ispuni želje i odgovori na zahteve svih onih koji su žedni sadržaja u svom gradu, OPENS u saradnji sa Udruženjem Cinema City organizuje FREJM letnji bioskop. Podršku projektu pružaju Zoom Media, HNS Creative i Univerzitet Novog Sada na čijoj lokaciji će se bioskop održati (Kampus).

FREJM će nam tokom jula i avgusta pružiti preko 30 dana letnjeg bioskopa, kulturnog i umetničkog programa, i sve to počevši od 10. jula.

Od filmskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekcija, preko umetničkih prezentacija, pa sve do edukativnih panela na teme filma i muzike, ideja FREJM-a jeste da ponovo uspostavimo kontakt - kako sa osobom do nas, tako i sa umetnošću, uz poštovanje mera koje je nužno kako bismo zaštitili naše i vaše zdravlje.

Prilikom selekcije bioskopskog programa, pored filmova aktuelne i domaće produkcije, posebnu pažnju smo posvetili restauiranim izdanjima. U tom smislu, biće ovo bioskop koji će svakome ponuditi ponešto - kako ostvarenja komercijalnog tipa, tako i ona nezavisnih produkcija i autorskog filma. Tokom prezentacije umetničkih programa fokus će biti stavljen na video art i skulpturu.

Cilj FREJM-a jeste da na odgovoran način ispuni leto svima onima koji će ga ove godine provesti u Novom Sadu. Inspirisani novonastalom situacijom u 2020. godini koju će definitivno obeležiti epidemija korona virusa, udružili smo se da iskoristimo sve postojeće kapacitete kako bismo našem gradu priredili jedan ovako složen događaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.