Legendarna pevačica Dama Vera Lin preminula u 103. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020, 15:19

Legendarna pevačica Dama Vera Lin preminula u 103. godini

Legendarna britanska pevačica Dama Vera Lin preminula je danas u 103. godini, saopštila je njena porodica.

Iako je bila najpoznatija po tome što je zabavljala vojnike tokom Drugog svetskog rata podižući im moral, njene reči su i nedavno predstavljale utehu mnogima tokom pandemije korona virusa, preneo je BBC.

Britanska kraljica Elizabeta II se osvrnula na jednu od njenih najomiljenijih pesama početkom godine, kada je poručila ljudima odvojenim od porodica i prijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom restriktivnih mera uvedenih zbog korona virusa: "Srešćemo se ponovo."

Nakon što je pogledala kraljičin govor, Dama Vera je rekla da nije znala da će kraljica na kraju svog obraćanja upotrebiti tekst njene pesme, ali je navela da je to veliko ohrabrenje u ovim teškim vremenima.

"Podržavam njenu poruku da ostanemo jaki zajedno kada smo suočeni sa tako užasnim izazovom", rekla je Dama Vera i dodala da se Britanija suočavala sa mračnim vremenima tokom godina, ali da ih je uvek prevazilazila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.