Lady Gaga u trci za 13 nagrada

Izvor: B92, 04.Avg.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lady Gaga u trci za 13 nagrada

Lady Gaga će se nadmetati u 13 kategorija za nagrade za najbolji muzički video koje će televizija MTV dodeliti u septembru.

Lady Gaga je između ostalog nominovana za najbolji pop video spot, najbolji ženski video i najbolji plesni video, saopštio je MTV.

Ona je ujedno prva pevačica dva puta nominovana u kategoriji muzički video godine, sa "Bad Romance" i "Telephone" u kojem gostuje Beyonce.

Prvi iza Lady Gage po broju nominacija je Eminem koji će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičiti u osam kategorija.

Spot za njegovu numeru "Not Afraid" je pretendent na nagradu muzički video godine.

Eminem će biti u trci i u kategorijama najbolji muški video i najbolji hip-hop video.

Pored njih dvoje, među nominovanima za muzički video godine su i grupe Florence and the Machine ("Dog Days Are Over") i 30 Seconds To Mars ("Kings and Queens") kao i reper B.o.B. ("Airplanes").

Za nagradu za najbolji ženski video u trci uz Lady Gagu su Katy Perry sa "California Gurls", Kesha sa "Tik Tok" i Taylor Swift sa "Fifteen".

Usher ("OMG"), Jason Derulo ("In My Head"), Drake ("Find Your Love") i B.o.B. ("Airplanes") biće konkurenti Eminemu u kategoriji najbolji muški video spot.

Među pretendentima na nagradu za najboljeg novog izvođača je 16-godišnji pevač Justin Bieber.

Dodela je zakazana za 12. septembar u Amfiteatru Gibson u Los Anđelesu i biće direktno prenošena na MTV-u.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.