Kusturici nagrada Momo Kapor

Izvor: Studio B, 28.Mar.2011, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturici nagrada "Momo Kapor"

Zadužbina "Momčilo Momo Kapor" iz Beograda dodelila je reditelju Emiru Kustirici prvi put ove godine nagradu iz oblasti književnosti za delo objavljeno na srpskom jeziku

Kusturica je nagradu dobio za autobigrafski spis "Smrt je neprovjerena glasina", u izdanju Kompanije "Novosti" iz Beograda, saopštila je Zadužbina.

Odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu Rajko Petrov Nogo, predsedenik žirija, prof.dr Jovan Delić i Branko Stojanović, a nagrada će biti uručena >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 8. aprila na dan kada se obeležava rođenje Mome Kapora.

Priznanje će svečano uručiti predsednik Upravnog odbora Zadužbine "Momčilo Momo Kapor" Matija Bećković.

Nagrada "Momo Kapor" se sastoji od srebrne plakete, povelje i novčanog iznosa u vrednosti od 200.000 dinara.

Zadužbina, u cilju obeležavanja umetničkog dela i stvaralaštva jednog od najznačajnijih beogradskih pisaca i slikara, preminulog Mome Kapora, ustanovila je 2010. godine nagradu, koja se dodeljuje jednom godišnje, naizmenično, za doprinose u književnoj i likovnoj umetnosti.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.