Kraljica pustinje od sutra u bioskopima

Izvor: Akter, 09.Mar.2016, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kraljica pustinje" od sutra u bioskopima

Film "Kraljica pustinje" proslavljenog, Oskarom nagrađenog, nemačkog reditelja Vernera Hercoga, nakon odličnog prijema kod publike na Festu, sutra stiže u domaće bioskope, najavio je distributer "Dexin film"

Pola veka nakon što je britanski arheolog, avanturista, pisac i vojnik Edvard Tomas Lorens, zahvaljujući ulozi u revolucionarnoj pobuni Arapa protiv turske vladavine tokom Prvog svetskog rata, izrastao u romantični mit o Lorensu od Arabije, na veliko platno stiže njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ženski pandam - "Kraljica pustinje".

"Kraljica pustinje" je epska saga o požudi, strasti, istraživačkoj avanturi i tragičnoj ljubavi heroine tadašnjeg Ujedinjenog Kraljevstva, neustrašive Gertrurde Bel.

Baziran na priči životu britanske književnice, arheologa, istraživača i agenta ostrvske tajne službe, film Vernera Hercoga pripoveda o borbi mlade junakinje tokom njenih dvadesetih godina sa brojnim životnim izazovima, koji su je od žene zaljubljene u muškarca pretvorili u strastvenog istraživača predela opustošenih ratom i prirodom.

Snimana u Maroku i Jordanu, carskom Marakešu i mističnoj Petri, "Kraljica pustinje" vraća publiku u zlatno doba Holivuda, kad je Istok mamio Zapad, vaskrsavajući u suncem spečenom tlu svoje najveće mitove i legende.

Zarobljena između "1001. noći" i ženskog "Indijane Džonsa", ova drama potresna je, ali  i avanturistička ispovest slomljenog srca rođenog da savlada pustinju, ali ne i ljubav.

U glavnim ulogama su Nikol Kidman, Džejms Franko i Robert Patinson.

Hercog se smatra jednim od najznačajnijih pripadnika novog nemačkog filma.

Sa ekscentričnim glumcem Klausom Kinskim snimio je čak pet filmova.

Za dokumentarni film "Susreti na kraju sveta" (2007) nominovan je za Oskara za najbolji dokumentarac, dok su čak četiri njegova ostvarenja nominovana za Zlatnu palmu na Kanskom festivalu.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.