Konkurs za stipendiju Fonda „Borislav Pekić“

Izvor: Blic, 09.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za stipendiju Fonda „Borislav Pekić“

Fond „Borislav Pekić” raspisao je konkurs za dve književne stipendije „Borislav Pekić” za 2009. Stipendije se dodeljuju za prozna dela u pripremi koja odabere žiri (Ljiljana Pekić, Vladislava Gordić-Petković, akademik Predrag Palavestra, Mileta Prodanović i Gojko Božović).

Kandidati prilažu sinopsis projekta i bio-bibliografiju. Konkurs je otvoren do 15. maja 2009. godine, a dve ravnopravne stipendije dobitnicima će biti uručene 2. jula na godišnjicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pekićeve smrti. Na konkursu mogu učestvovati pisci srpskog jezičkog područja koji su rođeni posle 1968. Prijave treba slati na adresu: Srpski PEN centar, za Fond „Borislav Pekić”, Terazije 28/II, Beograd.

Stipendija „Borislav Pekić” prvu put je dodeljena 1992. i jedina je književna stipendija u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konkurs za stipendije "Borislav Pekić"

Izvor: RTS, 08.Apr.2009, 19:37

Raspisan konkurs za dve stipendije Fonda Borislav Pekić za 2009. godinu. Fond jednog od naših najpoznatijih pisaca svake godine dodeljuje stipendije za prozna dela i jedina je književna stipendija u Srbiji. ..Fond Borislav Pekić raspisao je konkurs za dve književne stipendije "Borislav Pekić" za...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.