Konkurs za scenario za seriju o Nemanjićima

Izvor: RTS, 05.Sep.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za scenario za seriju o Nemanjićima

Radio - Televizija Srbije raspisala je javni konkurs za najbolji scenario za televizijsku seriju od dvanaest epizoda. Tema dramsko-igrane serije je krunisanje Stefana Prvovenčanog - prva Nemanjićka kraljevina.
Na konkurs, koji je otvoren do 31. januara naredne godine, mogu se prijaviti i kandidati koji ne žive u Srbiji. Sem ekranizacije scenarija, nagrada je pola miliona dinara.

"Od prvog kraljevskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krunisanja u Žiči deli nas 800 godina. Prilika za dijalog sa istorijom, za nova preispitivanja i razume se, poziv za nove stvaraoce da se pozabave značajnom temom. Nemanjići su tema našeg konkursa i okvir za taj konkurs je podizanje Hilandara i svečanost u Žiči", naveo je glavni i odgovorni urednik kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić.
Istakao je da će stručna komisija doneti svoje ocene a da će najbolji imati priliku da vide svoj rad na ekranima 2017. godine. 
Detalje konkursa možete pogledati ovde
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.