Konkurs Matićev šal za mlade pesnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2020, 09:40

Konkurs "Matićev šal" za mlade pesnike

Narodna biblioteka "Dušan Matić" iz Ćuprije i Savet 39. književne manifestacije "Matićevi dani 2020", raspisali su konkurs za književnu nagradu "Matićev šal" za najbolju prvu zbirku pesama pesnika iz Srbije do 27 godina života.

Knjigu pesama, objavljenu u periodu od 1.spetembra 2019. do 31.avgusta 2020. godine, u pet primeraka, poslati na adresu: Narodna biblioteka "Dušan Matić" (za "Matićev šal"), 35230 Ćuprija, Ulica Milice Canić 15, saopšteno je danas iz biblioteke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Konkurs je otvoren do 31.avgusta.

Reč je o tradicionalnoj nagradi manifestacije "Matićevi dani", a sastoji se od ručno pletenog šala, unikatne povelje i novčanog iznosa i po tradiciji, laureatu, koga će izabrati poseban žiri, biće uručena na završenom delu manifestacije polovinom septembra.

"Matićevi dani" posvećeni su velikanu srpske književnosti, nadrealisti, esejisti, diplomati, akademiku Dušanu Matiću (1898-1980) rođenom u Ćupriji, povodom njegovog rođendana 13.septembra. Nagrada će biti uručena u Narodnoj bibloteci koja se nalazi u rodnoj kući Matića u Ćupriji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.