Koncerti grupa Invisibles i The Bangcocks na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 10.Jul.2014, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncerti grupa "Invisibles" i "The Bangcocks" na Kalemegdanu

Koncerti grupa "Invisibles" i "The Bangcocks" biće održani sutra od 20.30 sati ispred Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić" u okviru festivala "Kalemegdanski kulturni krugovi". Ulaz na sve programe fstivala "Kalemegdanski kulturni krugovi" je besplatan

"Invisibles" su akustičarski sastav autorskog tima koji čine Miodrag Kovačević, (vokal) i Kostandin Dimitrijević (gitara).

Poslednjih godinu dana sa njima su često nastupali Nataša Guberinić kao vokal i Marijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hodžar na violini.

Svaki njihov nastup osmišljen je kao jedinstveno muzičko putovanje kroz vreme, žanrove i epohe, kroz različite krajeve i jezike.

"The Bangcocks" su nastali sa idejom da se prave rokenrol vrednosti vrate na muzičku scenu Srbije.

Bend čine Milen Zlatanović Zmo koji je nekada bio u grupi "Negative", Marko Marić i Boban Stanković.

U njihovoj muzici dominira tvrd zvuk, a singl "Rocnerola" je uvod u njihov prvi autorski album.

Ulaz na sve manifestacije festivala "Kalemegdanski kulturni krugovi" su besplatne.

Od večeras izložba "Iz druge ruke" u "Cvijeti Zuzorić"

U Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić večeras će u 19 sati biti otvorena grupna izložba pod nazivom "Iz druge ruke" kustosa Irene Šimić.

Ova tematska izložba direktno upućuje na kompleksna pitanja autorstva, uzora, pozajmica, originala i kopije, koja u modernizmu dobijaju dogmatski značaj.

Izloženi radovi pripadaju umetnicima različitih generacija, a nastali su u rasponu od 1992. do 2014. godine i odnose se prema pitanjima autorstva i originalnosti na različite načine.

Neke pozajmice su namerne i nedvosmislene da, uslovno rečeno, može da se govori o kopijama. Negde je rad koncipiran tako da se preuzeti motiv postavlja u jasno izmenjeni lokalni kontekst. Negde su sličnosti tek usputne.

Umetnici koji se predstavljaju su: Aleksandrija Ajduković, Andrijana Pajović, Branka Nedimović, Davor Dukić, Isidora Fićović, Jelica Radovanović i Dejan Anđelković, Karkatag kolektive, Katarina Radović, Lana Vasiljević, Marko Stojanović, Saša Tkačenko, Selman Trtovac, Šejma Prodanović, Vladimir Nikolić i Živko Grozdanić Gera.

Izložba traje do 3. avgusta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.