Koncert povodom 70 godina rada Vojislava Simića

Izvor: Beta, 13.Mar.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert povodom 70 godina rada Vojislava Simića

BEOGRAD, 13. marta 2014. (Beta) - Povodom 90 godina života i 70 godina umetničkog rada muzičara, kompozitora i dirigenta Vojislava Simića - Bubiše, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" održaće u petak koncert u Beogradu.

Koncertom će dirigovati Simić i Pavle Medaković, a najavljeno je učešće Nade Pavlović, Beti Djordjević, Slobodana Markovića (klavir), Ivana Ilića (trombon) Dragoslava Stanisavljevića Fredija (truba) i Ljubiše Paunića (tenor saksofon).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Koncert u Domu Vojske Srbije u Beogradu počinje u 20 sati.

Vojislav Simić, zvani Bubiša, u dugogodišnjoj karijeri se bavio i komponovanjem i dirigovanjem. U stručnoj javnosti opisuju ga i kao pionira etno-džeza u Srbiji.

Bio je na čelu Džez orkestra Radio-televizije Beograd (RTB) s kojim je od 1953. do 1985. nastupao širom Evrope i osvajao nagrade, medju kojima je najveća prvo mesto u kategoriji velikih džez-orkestara na prvom evropskom "Jazz festivalu" u Francuskoj 1960. godine.

Simić je rodjen 18. marta 1924. godine u Beogradu, napisao je dve knjige: "Susreti i sećanja" i "Sentimentalno putovanje", obe autobiografske.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.