Koncert japanskog ambasadora Nagaia

Izvor: B92, 10.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert japanskog ambasadora Nagaia

Ambasador Japana u Beogradu Tadaši Nagai (flauta) i naš gitarista Nemanja Bogunović održaće koncert u Guarneriusu u četvrtak, 11. septembra, najavio je Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije.

Na koncertnom programu su dela Johana Sebastijana Baha, Kloda Debisija, Franca Šuberta, Domenika Čimaroze, Gabrijela Forea, Antonija Dvoržaka i Bogunovića.

Ambasador Nagai, pored diplomatske službe redovno prati i podstiče kulturnu scenu u Srbiji.

U aprilu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je održao umetničko veče u Guarneriusu, na kome se beogradskoj publici predstavio kao izvođač na flauti i autorskom izložbom fotografija.

Pored muzike, omiljeni hobi Nagaia je fotografija, kojom se predano bavi, a glavni motiv je cvet - u tradiciji japanske kulture i umetnosti, jedan od najzastupljenijih motiva.

Nagai (65) je diplomirao društene nauke na Međunarodnom Hrišćanskom univerzitetu u Tokiju, a zatim je studirao i na univerzitetima u Beogradu i Zagrebu.

Pored Jugoslavije, odnosno Srbije, u kojoj je sada ambasador u četvrtom mandatu, bio je i prvi sekretar ambasade Japana u Australiji i savetnik ambasade u Nemačkoj.

Takođe, bio je i generalni konzul Japana u Portlandu (Oregon, SAD).

Gitarista, kompozitor i aranžer Bogunović, u rodnom Beogradu je završio srednju muzičku školu "Josip Slavenski” i Fakultet muzičke umetnosti u klasi Vere Ogrizović.

Učestvovao je na majstorskim kursevima istaknutih gitarista poput Rolanda Diensa, Dušana Bogdanovića i Davida Rasela. Osnivač je i član Beogradskog gitarskog kvarteta. Princeza Linda Karađorđević imenovala ga je 2004.godine za umetničkog direktora Fondacije princa Tomislava.

Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.