Izvor: Arte, 11.Mar.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncept vremena i prolaznosti u baroku

U okviru pratećih programa izložbe Berninijeva škola i rimski barok. Remek – dela Palate Kiđi u Ariči dr Jelena Todorović će u četvrtak, 14. marta u 18 časova, u Atrijumu Narodnog muzeja održati predavanje Koncept vremena i prolaznosti u baroknoj kulturi.

Dr Jelena Todorović je istoričarka umetnosti, redovni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti.

Bavi se istraživanjem u oblasti istorije kulture, sa naročitim interesovanjem za fenomene spektakla, umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << i propagande, koncepata vremena i prolaznosti, graničnih prostora u vizuelnim umetnostima, kulture Trsta 18. i 19. veka. Angažovana je i u muzejskoj delatnosti kao rukovodilac projekta Sistematizacija i proučavanje zbirke dvorskog kompleksa na Dedinju. Diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala i doktororirala na University College London (UCL). Do sada je objavila više knjiga i veliki broj naučnih radova. Stalni je saradnik Civici Musei di Storia ed Arte u Trstu. Kao gostujući profesor radi na UCL u Londonu i Universita degli Studi di Trieste u Italiji.  Redovni je profesor na Fakuletu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, a na Fakuletu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu predaje predmete iz obasti istorije, teorije i fenomenologije umetnosti. Laureat je nagrade Europa Nostra, kao i nagrade "Pavle Vasić" za monografiju Svečani pozdrav Mojseju Putniku Zaharija Orfelina.

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

Berninijeva škola i rimski barok, BG

Izvor: SEEcult.org, 11.Mar.2019

Vrsta dogadjaja:  Izložba Datum:  Thursday, March 14, 2019 - 18:00 Link:  http://www.narodnimuzej.rs Narodni muzej u Beogradu, Trg Republike 1a, Beograd BERNINIJEVA ŠKOLA I RIMSKI BAROK. REMEK-DELA IZ PALATE...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.