Kompletiran glavni program jubilarnog desetog izdanja Central Dance Eventa

Izvor: B92, 09.Dec.2022, 16:47

Kompletiran glavni program jubilarnog desetog izdanja Central Dance Eventa

Jubilarno deseto izdanje Central Dance Event novogodišnjeg maratona elektronske muzike biće održano od 30. decembra do 1. januara u Velikom hangaru u Luci Beograd, uz nastupe zvezda globalne elektronske scene – Anfisu Letyago, Denisa Sultu, Paco Osunu, Pan-Pot, Recondite live i Samu' Abdulhadi. Njima se pridružuju i najtraženiji regionalni izvođači Coeus, Ilija Djokovic i Joma Maja, kao i mlade nade lokalne DJ scene Dakman, Lanna i Zira.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Trodnevni muzički maraton otvoriće u petak 30. decembra berlinski dvojac Pan-Pot, jedni od najboljih producenata čiji je zaštitni znak eksperimentalni zvuk koji se sofisticirano kreće između techo i house žanrova. Uz njih će nastupiti i veteran techno scene Paco Osuna, producent i DJ koji već četvrt veka dominira plesnim podijumima širom sveta i u Beograd donosi deo svog NOW HERE koncepta žurki, pravo sa Ibice. Te večeri podršku će pružiti regionalna DJ-ica Joma Maja i Dakman, pobednik trećeg izdanja Let’s Mix It DJ takmičenja.

Jedno od najatraktivnijih elektronskih imena današnjice Denis Sulta zabavljaće publiku u Novogodišnjoj noći, uz vešto odabranu selekciju house, techno, disco numera. Sultina muzika predstavlja spoj svega što se moglo čuti u house muzici – Chicago, Detroit, disco i acid sa elementima latina i progressive zvuka, što ga izdvaja kao jednog od najuzbudljivijih DJ-eva mlađe generacije. U Beograd se vraća i intrigantni techno producent i majstor live nastupa Recondite, prepoznatljiv po melanholičnim melodijama i izdanjima za Dystopian, Innervisions i Ghostly International. Za DJ pultom će se naći i lokalni muzički talenat sa internacionalnom karijerom Ilija Djokovic, koji važi za predvodnika novog techno talasa, kao i Zira, finalista ovogodišnjeg Let’s Mix It DJ takmičenja.

Repriza Nove godine rezervisana je za mladu italijansku techno zvezdu Anfisu Letyago, koja se veoma brzo pozicionirala kao jedno od vodećih imena nove generacije izvođača, nakon što je zadobila podršku od strane Carla Coxa, Adama Beyera, Charlotte De Witte, Pan-Pota. Njoj će se pridružiti pionirka palestinske techno scene Sama’ Abdulhadi koja nosi titulu nezvanične kulturne ambasadorke Palestine u svetu, a svoju muziku opisuje kao „berlinski techno“, ali je doživljava „na libanski način“. Veče će zaokružiti mladi Coeus, lokalni predstavnik uglednog Afterlife lejbla, koji važi za jednog od najboljih producenta i DJ-eva u regionu, kao i Lanna, finalistkinja prvog Let’s Mix It DJ takmičenja i jedna od najmlađih izvođača na domaćoj sceni.

Maratonski muzički program upotpuniće i Central Dance Event After Parties, koji će biti održani u Hangaru Stage 3 nakon završetka glavnog programa.

Veoma ograničen broj kompleta ulaznica za Central Dance Event The Tenth Edition je u prodaji po promo ceni od 4190 dinara za parter i 5590 dinara za VIP galeriju. U prodaji su i jednodnevne ulaznice po ceni od 1490 dinara (parter) i 1990 dinara (VIP) za prvo veče, 2190 dinara (parter) i 2790 dinara (VIP) za doček Nove godine i 1490 dinara (parter) i 1990 dinara (VIP) za reprizu Nove godine. Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltixa, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.