Kokain uzrok smrti Vitni Hjuston

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokain uzrok smrti Vitni Hjuston

Vitni Hjuston pronađena je u kadi sa licem na dole, u njenom organizmu bio je kokain, dok se oprema za uzimanje te droge nalazila na ormariću nedaleko od nje, piše u konačnom izveštaju patologa koji su obavili obdukciju pevačicinog tela.

Istražitelji koji su pretražili sobu pronašli su u kupatilu "kašiku sa belom supstancom nalik kristalu" i belu praškastu supstancu u fioci i na ogledalu, piše u izveštaju, u kojem se ta supstanca ne naziva kokainom, iako je ta droga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema toksikološkom izveštaju pronađena u srcu i ekstremitetima Vitni Hjuston.

U njenom organizmu nije bilo tragova alkohola.

U preliminarnom izveštaju pre dve nedelje navedeno je da je Vitni Hjuston umrla od davljenja nesrećnim slučajem i da je jedan od uzroka bio kokain.

U dokumentu se navode detalji poslednjeg dana života američke pevačice, koja se požalila da je boli grlo, nakon čega joj je asistentkinja predložila da se okupa pre nego što počne da se sprema za zabavu pred dodelu Gremija.

Kada se asistentkinja vratila, pevačica je bila mrtva.

Vitni Hjuston umrla je 11. februara, udavivši se u kadi u Hotelu Beverli Hilton. Njena smrt proglašena je nesrećnim slučajem, a patolozi su ranije kao uzroke naveli srčano oboljenje i uzimanje kokaina.

Pevačica se godinama borila protiv zavisnosti. "Najveći đavo sam ja sama. Svoj sam najbolji prijatelj ili najveći neprijatelj", kazala je pevačica u intervju televiziji Ej-Bi-Si (ABC) 2002. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.