Koeljo i vlasnik Lagune u Barseloni

Izvor: RTS, 11.Mar.2019, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koeljo i vlasnik "Lagune" u Barseloni

Slavni pisac Paulo Koeljo susreo se u Barseloni sa Dejanom Papićem, vlasnikom izdavačke kuće "Laguna", koja je jedan od najvećih izdavača njegovih romana u Evropi. Čuveni autor i vlasnik "Lagune" sastali su se na svečanoj proslava povodom 25 godina od osnivanja kuće "Sant Jordi Asociados", koja je zvanični i jedini zastupnik prava za knjige Paula Koelja.
Na proslavi su se okupili izdavači iz čitavog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sveta kako bi, zajedno sa predstavnicima kompanije "Sant Jordi Asociados" i piscem, obeležili taj značajan jubilej.

Paulo Koeljo se smatra najuticajnijim savremenim piscem.
Njegova dela prodata su širom sveta u tiražu od preko 225 miliona primeraka, a objavljena su u 170 zemalja i prevedena na preko 80 jezika.
Koeljo je autor nekoliko naslova koji spadaju u najčitanije knjige našeg vremena, kao što su "Dnevnik jednog čarobnjaka" i "Alhemičar", koji su ga i učinili svetski poznatim.
Koeljo je autor i knjiga "Brida", "Veronika je odlučila da umre", "Jedanaest minuta", "Alef".
Dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada.
Paolo Koeljo je za člana Brazilske književne akademije izabran 2002. godine, a od 2007. godine je ambasador mira Ujedinjenih nacija.
Godine 2009. dodeljeno mu je priznanje Ginisove knjige rekorda za najprevođeniji roman ("Alhemičar"). Paolo Koeljo je i pisac koga prati najviše ljudi na društvenim mrežama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.