Književni susreti S našim piscima u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Književni susreti "S našim piscima" u Somboru

Književni susreti pod nazivom "S našim piscima" održani su u sali Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" u Somboru.

Prvo veče bilo je posvećeno književniku i nekadašnjem upravniku Gradske biblioteke Miru Vuksanoviću, koji je predstavio svoju novu knjigu "Nasamo s Milanom Konjovićem".

"To je jedan povratak Konjovića u njegov Sombor, obnavljanje ne samo njega kao slikara, nego njega kao čoveka. Tu govori on, govore njegove slike i govori njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijatelj - pisac, koji iz jednog drugog ugla posmatra i njegovo slikarstvo i njega kao čoveka. Taj stvaralački i prijateljski susret dao je nešto što mi do sada nismo imali. To je jedna knjiga svedočanstvo, knjiga omaž, knjiga uspomena i sećanja, knjiga emocija. To je nešto što treba svaka somborska kuća da ima koja drži do sebe, ali ne samo somborska, jer je Konjović vojvođanski antej i to je nešto što je poznato", rekao je Vuksanović.

Po vrednosti naročita, po zanimljivosti izrazita, knjiga obiluje slikama Milana Konjovića ,a svaka anegdota i zapažanje proizilaze iz razgovora sa samim slikarom. Danas Sombor mnogi prepoznaju baš po delu Milana Konjovića, ali i po radu Mira Vuksanovića.

Druge večeri somborsku publiku očekuje još jedan susret sa našim piscem, a reč je o Saši Radojičiću ovogodišnjem dobitniku "Venca Laze Kostića".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.