Knjiga na dan: Ubistvo u hramu...

Izvor: B92, 17.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga na dan: Ubistvo u hramu...

Sajt Kultura B92 i izdavačka kuća "Stylos art" poklanjaju vam dva primerka uzbudljivog avanturističkog romana "Ubistvo u hramu Anubisa", debitantsko ostvarenje Linde S. Robinson.

Sve što treba da uradite da osvojite ovu knjigu je da nam pošaljete mejl - Dobitnici su obavešteni


"Ubistvo u hramu Anubisa" objavljeno je 1994. i predstavlja mešavinu istorijskog romana, misterije i trilera.

Radnja ovog debitantskog ostvarenja Linde S. Robinson odvija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na dvoru mladog faraona Tutankamona, koji stupa na presto nakon smrti oca Eknatona koji je iz Egipta silom želeo da protera stare bogove i nametne verovanje u jedinog boga Atona. Nad egipatskim dvorom skupljaju se tamni oblaci zaostali od Eknatonove krvave vladavine i misteriozne smrti kraljice Nefretete, a mladog faraona vreba nova opasnost. U tek obnovljenom hramu boga Anubisa događa se brutalno ubistvo. Moćni sveštenici, već besni na mladog Eknatonovog naslednika, koriste zločin da podriju mladićevu vlast. Na scenu stupa lord Miren, "Oči i uši" mladog faraona, kako glasi njegova zvanična titula.

Lord Miren, staroegipatski Herkul Poaro, pronicljiv, pošten i odan čovek, uhvatiće se u koštac sa zaverom koja stoji u pozadini ubistva. Kopajući sve dublje, počevši od robova ubijenog, gramzivih sinova i opasne ljubavnice, stići će do samog dvora i faraonovih neprijatelja skidajući veo po veo s misterioznog zločina koji je tek uvod u sve ono što sledi na stranicama ove uzbudljive knjige...

Knjigu "Ubistvo u hramu Anubisa" objavila je izdavačka kuća "Stylos-art", a sa engleskog na srpski jezik je prevela Dragana Rajkov.

Linda S. Robinson rođena je u Amarilu u Teksasu. Doktorirala je antropologiju i specijalizirala arheologiju na Teksaškom univerzitetu u Ostinu.

Radila je u muzejima, ali i na terenu u Sjedinjenim Državama i na Bliskom istoku. Svoje ogromno poznavanje istorijskih činjenica pretočila je u serijal romana o lordu Mirenu koji su smešteni u milje starog Egipta.

Prva knjiga o lordu Mirenu Ubistvo u hramu Anubisa (Murder in the Place of Anubis) objavljena je 1994. godine i odmah dobila najbolje kritike u relevantnim svetskim časopisima za književnost. Usledili su romani Murder at the God's Gate (1995), Murder at the Feast of Rejoicing (1996), Eater of Souls (1997), Drinker of Blood (1998) i Slayer of Gods (2001).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.