Kir Janja u Narodnom pozorištu 200. put

Izvor: Studio B, 03.Nov.2011, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kir Janja" u Narodnom pozorištu 200. put

Predstava Narodnog pozorišta u Beogradu "Kir Janja" biće večeras izvedena 200. put, na velikoj sceni nacionalnog teatra.

Poznati komad Jovana Sterije Popovića režirao je Egon Savin, a naslovnu ulogu, već gotovo dve decenije, igra Predrag Ejdus.

Ova predstava je proglašena za "najznačajnije ostvarenje u kulturi za 1992" i osvojila je tri Sterijine nagrade - Savin za režiju, Ejdus za glumu i Geroslav Zarić za scenografiju.

Usledio je još niz priznanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << a predstavu je do sada videlo vi¬še od 70.000 gleda¬la¬ca, na ma¬tič¬noj sce¬ni kao i na gostovanjima po Sr¬bi¬ji i u ino¬stran¬stvu.

Ejdus u naslovnoj i Lepomir Ivković u ulozi Notaroša odigrali su sve dosadašnje pred¬sta¬ve, dok su se u ostalim ulogama glumci smenjivali.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Kir Janja

Izvor: NaDlanu.com, 03.Nov.2011

Komedija Jovana Sterije Popovića..Komedija Jovana Sterije Popovića "Kir Janja", ubraja se u red najposećenijih predstava u Narodnom pozorištu. Čuveno delo o tvrdici Kir Janji ovenčano je mnogim nagradama, a 1993. godini beogradski kritičari su proglasili ovu predstavu za najbolju.Delo je režirao...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.