Izvor: SEEcult.org, 08.Sep.2012, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Ki-duku Zlatni lav

Kultni južnokorejski reditelj Kim Ki-duk osvojio je Zlatnog lava 69. Filmskog festivala u Veneciji šokantnim filmom “Pijeta” o surovosti današnjeg kapitalizma kroz priču o ljubavi i osveti u odnosu brutalnog mladog zelenaša i njegove misteriozne i ne manje okrutne majke. Kim Ki-dukov film, nazvan imenom čuvene Mikelanđelove skulpture sa Bogorodicom i mladim  Isusom, bio je među favoritima za Zlatnog lava, iako je težak za gledanje zbog niza surovih scena.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Zlatni lav“ Kim Ki Duku

Izvor: Politika, 08.Sep.2012

Nagrađeni južnokorejski autor zapevao na sceni pesmu „Arirang“. „Srebrni lav“ za najbolju režiju američkom reditelju Polu Tomasu Andersonu za film „Učitelj“ sa Filipom Simorom Hofmanom i Žoakinom Feniksom koji su ravnopravno osvojili „Pehar Volpi“. Najbolja glumica mlada Izraelka...

Nastavak na Politika...

Surovost i Pieta

Izvor: Danas, 09.Sep.2012, 19:42

Kultni južnokorejski reditelj Kim Ki-duk osvojio je Zlatnog lava na 69. Filmskom festivalu u Veneciji šokantnim filmom „Pijeta“ o surovosti današnjeg kapitalizma kroz priču o ljubavi i osveti u odnosu brutalnog mladog zelenaša i njegove misteriozne i ne manje okrutne majke.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.