Kan: Premijera Tarantinovog filma

Izvor: B92, 20.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kan: Premijera Tarantinovog filma

Pogledajte na sajtu Kultura B92 ekskluzivnu najavu filma "Prokletnici", koja pored uvodne priče reditelja Kventina Tarantina sadrži i insert iz ovog ostvarenja čija je svetska premijera 20. maja na Festivalu u Kanu.

U ovom akcionom ostvarenju reditelja i scenariste Kventina Tarantina glavne uloge tumače holivudski srcolomac Bred Pit, mlada francuska glumica Melani Loren, Dajan Kruger koju znamo iz filmova "Nacionalno blago" i "Srećan Božić", komičar Majk Majers poznat po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tumačenju lika agenta Ostina Pauersa, i - kao narator - u filmu učestvuje Semjuel El Džekson, koji je u Tarantinovom najpopularnijem ostvarenju "Petparačke priče" igrao ubicu Džulsa.

Radnja Tarantinovih „Prokletnika" počinje u Francuskoj za vreme nemačke okupacije tokom Drugog svetskog rata.

Nemački oficir Hans Landa (Kristofer Valc) ubija čitavu porodicu mlade Jevrejke Šosane Drajfus (Melani Loren). Šosana nakon toga odlazi u Pariz gde dobija novi identitet i postaje vlasnica bioskopa.

Negde u Evropi, poručnik Aldo Rein (Bred Pit) organizuje grupu jevrejskih vojnika koji su angažovani da obavljaju ciljane akcije i odmazdu nad nacistima.

Reinovom odredu, u nemačkim redovima poznatom kao "Prokletnici" pridružuje se i nemačka glumica i tajni agent Bridžet Von Hamersmark (Dajana Kruger) koja im pomaže u misiji obaranja lidera Trećeg rajha.

Njihove sudbine se ukrštaju pod bioskopskom nadstrešnicom, gde Šosana strpljivo sprema sopstveni plan osvete...

Svetska premijera filma "Prokletnici" održaće se 20. maja u okviru takmičarske selekcije 62. međunarodnog filmskog festivala u Kanu, na kojem, pored Tarantinovog ostvarenja, još 20 naslova učestvuje u trci za Zlatnu palmu.

Tarantinov film publika u Srbiji premijerno će moći da pogleda 20. avgusta.

Reditelj, glumac, scenarista i producent Kventin Tarantino proslavio se devedesetih godina XX veka. Njegova ostvarenja "Ulični psi" (1992), "Petparačke priče" (1994), "Džeki Braun" (1997), "Kill Bill" (Vol 1- 2003, Vol 2 -2004), stekla su kultni status, a Tarantinu su donela neka od najbitnijih priznanja u svetu filma: Oskar i Bafta nagradu za scenario "Petparačkih priča"(1995), Zlatnu palmu za "Petparačke priče" 1994. godine, kao i nominacije za "Emi" i "Gremi" priznanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.