Kamuflirani pisac lake literature

Izvor: Blic, 22.Nov.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamuflirani pisac lake literature

Deset knjiga Mome Kapora, našeg priznatog pisca, biće ponovo štampane u saradnji izdavačke kuće „Knjiga komerc" i dnevnog lista „Blic".

Prva knjiga pod nazivom „Ivana" naći će se u prodaji na svim kioscima prekosutra, u utorak 24. novembra. Posle nje na svakih nedelju dana čitaoci će moći da kupe sledeća dela Mome Kapora: „Dragi naši", „Samac", „Konte", „Anglos", „Zoe","Dosije Šlomović", „Una", „Foliranti" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i „Legenda o Taboru". Svaka knjiga biće u prodaji dve nedelje.

- Drago mi je što ću intenzivirati komunikaciju sa čitaocima mojih knjiga. To je samo deo opusa koji sam napisao, ali je odlična retrospektiva žanrova i različitih stilova kojima sam se branio od manirizma u stvaranju umetnosti, naročito književnosti - rekao je za „Blic nedelje" Momo Kapor.

On dodaje da mu je celog života prijala uloga hroničara i pisca lakih štiva.

- U drugoj polovini šezdesetih godina prošlog veka vlasti su me proglasile disidentom, pa sam morao da pronađem alternativni umetnički identitet kako bih sa čitaocima delio svoje stavove. Mnoge sudbine junaka mojih dela sam proživeo sam, što je za umetnika najvažnije. Dobra priča pisca može da košta života. Pisac lakog štiva je bila najbolja kamuflaža pred političkim elitama koje su se smenjivale tokom mog života - kaže Kapor.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.