Jugoton - istočno od raja /1947-1991/

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugoton - istočno od raja /1947-1991/

U okviru izložbe "Jugoton - istočno od raja /1947-1991/" autora Sanje Baćrać Krištofić, Marija Krištofića i Željka Staklarevića, sutra će biti održana tribina "Slavne godine džez i rok diskografije u SFRJ".

Na tribini u Muzeju nauke i tehnike govoriće džez kritičar Vojislav Pantić i džez publicista Svetolik Jakovljević. Pantić će u razgovoru sa Jakovljevićem oživeti slavne godine džez i rok diskografije kod nas.

Posetioci će saznati kako je spašeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 16 snimaka ranog džeza u SFRJ "sa starog rezača", kako se odvijao licencni program, kako su oblikovane džez i bluz kolekcije poznatih svetskih izdavača i kako su domaći džez autori i izvođači dolazili do izdanja.

Odgovore na ova pitanja, ali i mnoga druga, zainteresovani će saznati u razgovoru sa Svetolikom Jakovljevićem, dugogodišnjim odgovornim urednikom PGP RTB, čijom zaslugom je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka objavljeno oko 250 džez izdanja, godinama oblikujući ukus domaćih ljubitelja muzike.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BG: Tribina o slavnim godinama diskografije u SFRJ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016

U okviru izložbe "Jugoton - istočno od raja /1947-1991/" autora Sanje Bahrah Krištofić, Marija Krištofića i Željka Staklarevića, u sredu 10. februara biće održana tribina "Slavne godine džez i rok diskografije u SFRJ"...Na tribini u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu govoriće džez kritičar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.