Jubilej Ljubiše Samardžića u Kinoteci

Izvor: Studio B, 12.Feb.2014, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilej Ljubiše Samardžića u Kinoteci

Popularni glumac, reditelj i producent Ljubiša Samardžić obeležiće večeras u novom zdanju Kinoteke pet i po decenija umetničkog rada.

Na svečanosti će učestvovati njegove kolege ispred i iza kamere - Milena Dravić, Slobodan Šijan i Puriša Đorđević.

Samardžić je rođen 1936. godine u Skoplju. Završio je Akademiju umetnosti u Beogradu. Ostvario je više od 100 uloga na filmu i televiziji. Početkom 90-ih osnovao je producentsku kuću "Sinema dizajn", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << a kao reditelj debitovao je 2000. sa "Nebeskom udicom".

Nagrade, diplome i priznanja dobijena tokom duge i plodne karijere biće deo Legata Ljubiše Samardžića u Jugoslovenskoj kinoteci. Uz niz priznanja za pojedinačne uloge, dobio je nagradu "Pavle Vujisić" za životno delo, a u vreme Jugoslavije nagradu AVNOJ-a.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jubilej Ljubiše Samardžića u Kinoteci

Izvor: Prva.rs, 12.Feb.2014

 Na svečanosti će učestvovati njegove kolege ispred i iza kamere - Milena Dravić, Slobodan Šijan i Puriša Đorđević. Samardžić je rođen 1936. godine u Skoplju. Završio je Akademiju umetnosti u Beogradu. Ostvario je više od 100 uloga na filmu i televiziji. Početkom 90-ih osnovao je producentsku...

Nastavak na Prva.rs...

Ljubiša Samardžić svoje nagrade poklanja Kinoteci (FOTO)

Izvor: NaDlanu.com, 12.Feb.2014

Popularni glumac, reditelj i producent Ljubiša Samardžić, večeras je u novom zdanju Jugoslovenske kinoteke proslavio pedeset pet godina svoga rada i stvaralaštva. Ovim povodom on je odlučio da svoje nagrade, diplome i priznanja dobijena tokom duge i plodne karijere pokloni Jugoslovenskoj kinoteci....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.