Jovana Milovanović Skullcheez: Face u masi

Izvor: Arte, 20.Okt.2020, 10:31

Jovana Milovanović Skullcheez: Face u masi

Beogradski mesec fotografije 2020. Jovana Milovanović (Skullcheez) „Face u masi" od 21. do 26. oktobra 2020. Otvaranje izložbe: 21.10. u 19h. O3ONE Art space Dobračina 59, Dorćol Platz

Jovana Milovanović (Skullcheez) je više puta prvonagrađjeni koncertni fotograf i najmlađji učesnik izložbe „50 godina koncertne rock fotografije u Srbiji“.

Serija fotografija nastala na Austrijskom festivalu „Nova Rock 2015“. Prisećanje na letnje festivale, kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << ljudi činili jednu masu bliskog kontakta, sudarajući se u muzičkom ritualu izazvanom teškim metal zvucima. Definicija šutke: agresivni ples praćen sudaranjem i guranjem koji se dešava na koncertnom prostoru ispred bine. Haotična razmena energija, nepredvidljivi pokreti tela i druželjubiva publika koja iako možda neizgleda tako, vrlo je otvorena ka svakome čak i ka devojci sa fotoaparatom. Ova serija fotografija otvara pogled u drugi svet ljudima koji nisu doživeli šutke, pokazujući im jedno od svojih lica. Takođe slavi one koji već praktikuju ovaj plesni ritual koji im zasigurno nedostaje tokom pandemije. Rezultat su dokumentarne fotografije bez vremena i uslova za savršen kadar, što pravi sukob u autoru da to ipak postigne.Tema publike na koncertu, beleženje energije, emocija i pokreta je projekat autora koji već traje i može dobiti još jedno svoje lice u budućem izlaganju.

Izložbu će otvoriti Marko Ristić, urednik Hardwired portala, menadžer benda Ritam Nereda, fotograf bendova Ritam Nereda, Goblini, Mortal Kombat, fotograf festivala i koncerata.

Bend koji će nastupiti na otvaranju: ZeroTwo

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

Izložba fotografija festivalskih šutki Jovane Milovanović

Izvor: BalkanRock.com, 20.Okt.2020

Izložba Face u masi Jovane Milovanović Skullcheez održaće se u galeriji O3one art space od 21.10. do 26.10. s otvaranjem 21. oktobra u 19č. Jovana Milovanović (Skullcheez) je više puta prvonagrađjeni koncertni fotograf i najmlađji učesnik izložbe „50 godina koncertne rock fotografije u Srbiji“....

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.