John Frusciante napustio grupu

Izvor: B92, 18.Dec.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

John Frusciante napustio grupu

Gitarista grupe Red Hot Chili Peppers, John Frusciante, potvrdio je da je napustio rok grupu i naveo da je to učinio još pre godinu dana.

Izvor blizak bendu rekao je da je gitarista početkom nedelje napustio Red Hot Chili Peppers, a vest je tek sada potvrđena, objavio je New Musical Express - NME.

Frusciante (39) je u blogu na svojoj internet stranici napisao da se nije posvađao sa članovima sastava i da je sa njima ostao u dobrim odnosima.

"Kad sam napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastav, pre oko godinu dana, bili smo na pauzi na neodređeno vreme. Nije bilo drame niti svađe, a ostali momci su imali razumevanja. Postojala je obostrana podrška. Da pojednostavim, moja muzička interesovanja odvela su me u novom pravcu."

Frusciante je dodao da i dalje voli Red Hot Chili Peppers ali da sada želi da stvara svoju muziku.

"Promenio sam se u poslednjih 12 godina, i kao osoba i kao umetnik, i to do te mere da bi nastavak rada sa bendom bio u suprotnosti sa mojom ličnošću (...) Naprosto moram da budem ono što jesam i da radim ono što moram da radim", napisao je još gitarista.

Red Hot Chili Peppers su navodno zamenili Fusciantea gitaristom Joshom Klinghofferom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.