Jelisaveti Seki Sablić nagrada Pavle Vuisić

Izvor: Studio B, 11.Avg.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelisaveti Seki Sablić nagrada "Pavle Vuisić"

Žiri za dodelu nagrade "Pavle Vuisić" doneo je jednoglasnu odluku da ta prestižna nagrada Udruženja filmskih glumaca Srbije pripadne dramskoj umetnici Jelisaveti Seki Sablić.

Žiri, koji čine prethodni dobitnici Mihailo Janketić, Petar Božović i Marko Nikolić, u obrazloženju navodi da je Sablić svojom specifičnom glumačkom nijansom, neponovljivim šarmom i sugestivnošću likova koje je tumačila na filmu i televiziji, u više nego bogatoj karijeri, sasvim zasluženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ušla u red lauerata nagrade koja nosi ime velikana srpske kinematografije.

Nagrada "Pavle Vuisić" definiše se kao nagrada za životno delo umetniku, za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu i TV, navodi se u odluci žirija.

Priznanje će biti uručeno na otvaranju jubilatnog 50. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu, 22. avgusta, u Niškoj tvrđavi.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Jelisaveti - Seki Sablić nagrada »Pavle Vuisić«

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2015

BEOGRAD - Žiri za dodjelu nagrade "Pavle Vuisić" donio je jednoglasnu odluku da ta prestižna nagrada Udruženja filmskih glumaca Srbije pripadne dramskoj umjetnici Jelisaveti - Seki Sablić...Žiri, koji čine prethodni dobitnici Mihailo Janketić, Petar Božović i Marko Nikolić, u obrazloženju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.