Jelena Vitaz: Dve udaljene teme

Izvor: Arte, 26.Maj.2020, 10:32

Jelena Vitaz: Dve udaljene teme

U petak, 29. maja 2020. godine u 19h. otvara se samostalna izložbe slika „Dve udaljene teme“ autorke Jelene Vitaz u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka, Majevička 9 u Grockoj.

Izložbu otvara Zorica Atić, istoričar umetnosti – kustos. Prilikom otvaranja izložbe  nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj.

Napomena: U skladu sa preporukama, svečani deo događaja biće upriličen na otvorenom, na letnjoj sceni Rančićeve kuće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << zaštićenog spomenika kulture.

DVE UDALJENE TEME - Izložba slika Jelene Vitaz je likovno formulisana opservacija vremena u kome autorka živi i stvara. Postavka u galeriji Rančićeve kuće obuhvata više od 30 radova izvedenih u kombinovanoj tehnici na papiru i drvetu. Prema rečima autorke, „slika odražava ali i stvara svet“.

Jelena Vitaz (1960) rođena je u Odžacima. Mir i spokoj vojvođanske ravnice ponela je u prstima, očima, srcu. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1985. godine. Studije arhitekture joj otvaraju uvid u tajne, značaj i lepotu stvaralaštva i likovne kulture. Tada se i razvija ljubav prema slici, kao i svest da je slika uvek odraz neke stvarnosti i istine. Od 1986. godine uključuje se u najveći amaterski likovni klub bivše Jugoslavije – Đuro Salaj. Slike putuju – nižu se nagrade. Od 2001. godine član je slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a. Učesnik je na preko 60 grupnih izložbi, od čega 6 međunarodnih. Iza nje je 7 samostalnih izložbi. Od nagrada su joj najdraže: pobednik „Malog formata Srbije“ 2014. i 2017. godine.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.