JDP: Dve predstave završene i dve u pripremi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2020, 16:51

JDP: Dve predstave završene i dve u pripremi

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u toku su probe predstava “Kaspar” Petera Handkea u režiji Miloša Lolića i “Moj muž” Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić, najavili su iz JDP.

“Kaspar” je prvi komad Petera Handkea koji je u vreme kada se pojavio (1967), izazvao revolucionarni pomak u tradicionalnom shvatanju pisanja za pozorište, a danas se smatra jednim od najznačajnijih nemačkih drama ikada i jednim od klasičnih dela 20. veka.

U predstavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja će se igrati na Velikoj sceni “Ljuba Tadić” glume Anđelika Simić, Nikola Rakočević, Sanja Marković, Miodrag Dragičević i drugi.

Ekipu saradnika čine još dramaturg Periša Perišić, scenograf Jasmina Holbus, kostimograf Marija Marković i kompozitor Nevena Glušica.

“Moj muž” predstavlja oživljavanje zbirke priča istaknute makedonske prozne spisateljice Rumene Bužarovske.

Ta zbirka je prvo celovito književno pojavljivanje na srpskom jeziku ove autorke, čije će delo u postavci rediteljke Tomić biti izvedeno na Sceni Studio JDP, a jedine dve uloge tumače Sanja Marković i Jovana Belović.

Kostimograf je Maja Marković, a kompozitor Luka Mejdžor.

Odmah po objavljivanju zbirka kratkih priča “Moj muž” izazvala je veliku pažnju kritike i čitalačke publike.

U JDP-u aktuelna su još dva naslova, predstava “Pučina” Branislava Nušića u režiji Egona Savina i diplomska predstava “Beogradska trilogija” Biljane Srbljanović, u režiji Ivana Vanje Alača, studenta Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Generalne probe su održane, ali premijere obe predstave se očekuju kada epidemiološki uslovi to dozvole.

U “Pučini” igraju Sloboda Mićalović, Nenad Jezdić, Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević i drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.