Izložba valjevskog muzeja u Torontu

Izvor: Beta, 20.Apr.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba valjevskog muzeja u Torontu

VALJEVO, 20. aprila 2015. (Beta) - Izložba Narodnog muzeja iz Valjeva "Solunski front u objektivu ratnog slikara i fotografa Dragoljuba Pavlovića", pripremljena povodom godišnjice početka tog rata, nastavlja putovanje po Kanadi, saopšteno je u ponedeljak.

Posle Kalgarija i Vankuvera izložba je otvorena u Torontu, u prostorijama Srpskog kulturnog udruženja "Oplenac" osnovanog 1987. godine.

Na izložbi je 20 panoa sa 50 fotografija, koje je Dragoljub Pavlović snimao tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << borbi na Solunskom frontu.

Posle Toronta, valjevska izložba će za Hamilton i Kičiner. Za njenu prezentaciju u Kanadi zaslužena je mlada Valjevka, diplomirana umetnička fotografkinja, Bojana Obradović.

Izložba "Solunski front u objektivu ratnog slikara i fotografa Dragoljuba Pavlovića" nastala je u leto 2014. godine i najpre bila prikazana u galeriji Narodnog muzeja u Valjevu, a potom je izlagana širom Slovenije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izložba valjevskog muzeja u Torontu

Izvor: Akter, 21.Apr.2015, 10:25

Izložba Narodnog muzeja iz Valjeva "Solunski front u objektivu ratnog slikara i fotografa Dragoljuba Pavlovića" nastavlja putovanje po Kanadi..Posle Kalgarija i Vankuvera izložba je otvorena u Torontu, u prostorijama Srpskog kulturnog udruženja "Oplenac" osnovanog 1987. godine...Na izložbi je 20...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.