Izložba slika Save Stojkova u Temerinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika Save Stojkova u Temerinu

TEMERIN - U galeriji KIC-a „Lukijan Mušicki" u 17 sati biće otvorena izložba slika Save Stojkova.

Na izložbi će povodom smrti Njegove svetost patrijarha moskovskog i cele Rusije Alekseja Drugog biti izložen i Patrijarhov portret koji je umetnik pre dve godine naslikao uz blagoslov gospodina Alekseja.

Izložba traje do 27. decembra.

Stojkov je rođen 1925. godine u Somboru. Izlagao je u zemlji i inostranstvu, širom sveta oko 312 puta, samostalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i na još 550 grupnih izložbi i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Stojkov je slikar bačke ravnice, predela i ljudi. Njegovo slikarstvo se osniva na čistom i preciznom filigranskom radu. Idiličnost njegovih radova sa dubokim horizontom odiše mirnoćom i tišinom.

Iz njegovih slika koje su postavljeni na principu kontrasta svetla i senke zrači tajanstvenost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.