Izložba slika Cige Jerinića

Izvor: Mondo, 25.Nov.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika Cige Jerinića

Dela slavnog glumca biće izložena u foajeu Narodnog pozorišta.

Foto: YouTube

Izložba slika glumca i prvaka Narodnog pozorišta Branislava Cige Jerinića biće otvorena u petak u foajeu Scene "Raša Plaović".

Besmrtni citati Bate Stojkovića

Izložbu je priredio njegov sin Vuk u znak sećanja na glumca koji je preminuo od teške bolesti 2006. godine.

Ovako je govorio Taško Načić

Istaknuti dramski umetnik celog života >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je bio zaljubljen u slikarstvo, pa je i upisao Likovnu akademiju, ali je nije završio. Pored glume, bavio se i slikanjem sa strane, pa su iza njega ostale brojne umetničke slike.

Glumu je završio u klasi Raše Plavoića, a 1954. godine postao je član Narodnog pozorišta u kom je ostvario nezaboravne uloge Makbeta, pukovnika Kotvica, Sorina, Luke Rađenovića, Fjodora Karamazova i drugih. Pored više od stotinu uloga u pozorištu, bio je poznat i po rolama u filmovima, TV dramama i serijama "Marš na Drinu", "Planina gneva", "Savamala", "Lazar", "Bokseri idu u raj"...

Izložbu će otvoriti istoričar Marko Omčikus, a trajaće do kraja decembra.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.