Izložba fotografija Radoslava Ranisavljevića

Izvor: S media, 10.Avg.2009, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotografija Radoslava Ranisavljevića

Povodom Medjunarodnog pozorišnog festivala "Tvrdjava teatar", koji se po prvi put ove godine održava u Smederevu, u Muzeju u Smederevu sutra će biti otvorena izložba fotografija smederevskog fotografa Radoslava Žike Ranisavljevića pod nazivom "Tvrdjava kulture", najavljeno je iz tog muzeja.

Postavka, koju čini 50 fotografija, prati kako je na Smederevskoj tvrdjavi stvaran okvir za izvodjenje pozorišnih predstava, snimanje filmova, razne društvene dogadjaje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Kroz izložbu oživljava se posleratno vreme prošlog veka, kada se živelo u "Smederevlju", a centri kulture i umetnoste bili su Tvrdjava, bioskop "Svetlost", Dom kulture i gradske ulice.

Dragocen dokument su i fotografije Smederevskog profesionalnog pozorišta, osnovanog 1899. godine, koje danas više ne postoji.

Ranisavljević, fotograf-novinar, radio je dugi niz godina u "Našem glasu" i "Večernjim novostima", a u penziji je od 1999. godine.

Rodjen je 1934. u Beogradu, a u Smederevu živi od 1945. godine.

Do sada je imao 33 samostalne izložbe: Lepota života, Žene, Selo, Pečat života, Hronika Karadjordjeve ulice, Stazama velikog vožda, Smederevski vremeplov i druge.

Izložba se organizuje u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo, a trajaće do zatvaranja festivala "Tvrdjava teatar" 20. avgusta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.