Izložba Bečka stanogradnja  u Beogradu

Izvor: S media, 29.Avg.2009, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Bečka stanogradnja" u Beogradu

U okviru tradicionalne saradnje Beograda i Beča, u Muzeju primenje umetnosti srpske prestonice 9. septembra biće otvorena izložba "Bečka stanogradnja - Inovativno. Socijalno. Ekološki", saopšteno je iz Urbanističkog zavoda Beogarda.

Izložbu će otvoriti zamenik gradonačelnika i član gradske vlade Beča dr Mihael Ludvig, a gradjani će moći da je vide do 26. sepetmbra.

Uz ovaj kulturni dogadjaj, u hotelu "Palas", 10. septembra biće održana radionica "Socijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i moderno - stanogradnja u Beču".

Delegacija austrijske prestonice će tada predstaviti modele dotirane stanogradnje realizovane u Beču, od dvedesetih godina prošlog veka do naših dana, a učesnicima radionice biće predočeni arhitektonski, socijalni i ekološki aspekti ove izgradnje.

Izložba o bečkoj stanogradnji je na prošlogodišnjem bijenalu u Veneciji izazvala izuzetno interesovanje, a gostovanje izložbe i radionice u Beogradu obezbedila je uprava tog grada.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.