Izabrani najuspešniji muzičari

Izvor: NaDlanu.com, 01.Feb.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani najuspešniji muzičari

BEOGRAD, 1. februara 2012. (Beta) - Specijalizovani časopis "Muzika klasika" izabrao je violinistu Jovana Kolundžiju i opersku pevačicu Snežanu Savičić Sekulić za najuspešnije izvodjače klasičnog repertoara u 2011. godini, objavljeno je na Internet stranici te revije.

BEOGRAD, 1. februara 2012. (Beta) - Specijalizovani časopis "Muzika klasika" izabrao je violinistu Jovana Kolundžiju i opersku pevačicu Snežanu Savičić Sekulić za najuspešnije izvodjače klasičnog repertoara u 2011. godini, objavljeno je na Internet stranici te revije.Za najboljeg mladog izvodjača godine proglašen je pijanista Vladimir Gligorić, najbolji orkestar je Beogradska filharmonija, dok je za najuspešnijeg kompozitora proglašena Aleksandra Vrebalov za operu "Mileva".Kao najbolji kompozitor primenjene muzike nagradu "Muzika klasika" dobio je Kornelije Bata Kovač za muziku u TV serijalu "Cvat lipe na Balkanu". Za najboljeg kritičara izabrana je Branka Radović, a za muzičku instituciju Narodno pozorište u Beogradu.Za koncert godine proglašen je nastup violiniste Romana Simovića i Gudača Svetog Djordja 15. novembra u Kolarčevoj zadužbini, a po izboru časopisa album godine je "Probudjeni arhiv" Stanojla Rajičića.Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu proglašen je za izdavača godine za izdanja kompakt diskova, Gitar Art je izabran za najbolji festival, a za smotru regionalnog značaja Festival srpske solo pesme u Mladenovcu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.