Iz Narodnog muzeja direktno u Luvr

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Narodnog muzeja direktno u Luvr

Završena je velika internet akcija Narodnog muzeja „Ja sam u muzeju". Nagradni konkurs podsticao je posetioce da u Narodnom muzeju potraže omiljeni eksponat i objave fotografiju na instagram mreži.
Iz Narodnog muzeja u Beogradu direktno u Luvr" bila je poruka internet akcije "jasamumuzeju". Instagram kampanja, koja je trajala 70 dana, trebalo je da približi Narodni muzej publici, prevashodno mladima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Posetioci su se najčešće fotografisali sa "Muni" Paje Jovanovića i "Vukom Karadžićem" Petra Ubavkića.
"Mi smo sa sve više oduševljenja pratili kako se sve više učesnika njoj priključuje. Negde nedelju dana pred kraj imali smo utisak da je sve izvesno, ali ti poslednji dani su bili dramatični", kaže Lidija Ham, kutsos Narodnog muzeja.
Dobitnica putovanja u Pariz za dvoje je Slavica Stevanović iz Beograda. Fotografija sa portretom Kraljice Natalije Vlaha Bukovca osvojila je 13.229 srca. Ideja je potekla od dece.
"Tokom dana smo krenuli da posetimo muzej, slikali smo se, onda su oni odabrali moju sliku zbog želje", kaže Slavica Stevanović, dobitnica nagradnog putovanja.
Karte za francusku prestonicu dobitnica će dobiti sutra u Narodnom muzeju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.