Ivo Andrić prvi put na daskama somborskog teatra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2019, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivo Andrić prvi put na daskama somborskog teatra

Premijera predstave "Travnička hronika" u adaptaciji, dramatizaciji i režiji Nikite Milivojevića održaće se u sredu, 16. oktobra, u 20 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor.

Nakon neverovatnog koproducentskog uspeha u radu na predstavi Tartif Igora Vuka Torbice, Narodno pozorište Sombor i Srpsko narodno pozorište, Novi Sad, u završnoj su fazi rada na predstavi koju režira Nikita Milivojević.

Zanimljivo je da je ovo ne samo prvi put da se neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Andrićevo delo dramatizuje u Somboru, već i prvi put da renomirani srpski reditelj Nikita Milivojević režira u somborskom Teatru.

U ovom dvostrukom prvencu igraju: Marija Medenica, Jugoslav Krajnov, Tijana Marković, Branislav Jerković, Aleksandar Gajin, Dušan Jakišić, Nebojša Savić, Miroslav Fabri, Dušan Vukašinović, Ninoslav Đorđević, Zoran Karajić, Marko Savković, Vladimir Milojević, Sonja Isailović, Ivan Đurić, Marko Marković.

Kompozitor je Dimitris Kamaratos, za scenski pokret i vokalni trening zadužena je Amalija Benet,scenografi su Nikita Milivojević i Željko Piškorić, kostimograf Marina Sremac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.