Iva Milošević u Kul Satu Radija B92

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iva Milošević u Kul Satu Radija B92

Beogradska rediteljka Iva Milošević gostovala je u emisiji Radija B92, Kul Sat, u kojoj je govorila o svojim novim pozorišnim aktivnostima. U emisiji je bilo reči i o novom izdanju Bosifesta, kao i o ostalim kulturnim dešavanjima u Beogradu i Srbiji.

Rediteljka Iva Milošević u Kul satu predstavlja svoj novi komad "Priče iz bečke šume", predstavu po tekstu nemačkog dramskog pisca Edena fon Horvata, koja je upravo postavljena na sceni "Petar Dobrinović" Srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Dramu "Priče iz bečke šume", Eden fon Horvat je napisao 1930 godine, uoči nastanka fašističke Nemačke.

"Ovo je priča o uglađenom srednjeevropskom bontonu iza koga se krije malograđanska okrutnost” kaže rediteljka Iva Miloševic i navodi da su je iznenadile reakcije publike na pretpremijeri "Očekivali smo da će se publika više zabavljati i da neće biti toliko uznemirena predstavom. Ispalo je da ovaj komad u ovom trenutku ima jak društveni angažman. To mi je na neki način i bio cilj - da predstava ne bude samo pozorišno zanimljiva već i da pokrene neka ključna pitanja, gde i kako živimo”.

Emisija Kul Sat na Radiju B92 emituje se svake srede i petka od 13 do 14h. Celu emisiju možete poslušati na B92.fm kanalu Kul Sata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.