Istrakonov konkurs za kratku SF/F priču

Izvor: Art-anima.com, 10.Jan.2012, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istrakonov konkurs za kratku SF/F priču

U nedelju 15. januara ističe rok za slanje radova na konkurs za kratku priču Trinaeste konvencije fantastike i SF-a "Istrakon 2012".
Na konkurs se mogu slati neobjavljene naučnofantastične ili fentezi priče, do 5 kartica dužine (do 9.000 slovnih mesta, računajući i razmake), pisane na hrvatskom jeziku ili drugim jezicima koje ne treba prevoditi.
Tekst treba da bude otkucan ili odštampan u jednom primerku, na pisaćoj mašini ili štampaču, a uz štampanu verziju, obavezno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << priložiti i CD sa elektronskom verzijom teksta. Svaki autor može poslati najviše tri priče. Nepotpune prijave se neće uzimati u obzir.
Konkurs je anoniman. Rad mora biti potpisan šifrom, a rešenje šifre – puno ime i prezime, adresu, broj telefona, kao i e-mail adresu treba priložiti u zasebnoj i zatvorenoj koverti.
Radovi se poštom šalju na adresu:
Pučko otvoreno učilište u Pazinu (za Istrakon),
Šetalište Pazinske gimnazije 1,
52000 Pazin,
Hrvatska
Autorima najboljih priča biće dodeljene novčane nagrade:
- Prva nagrada u iznosu od 1.500,00 kn
- Druga nagrada u iznosu od 800,00 kn
- Treća nagrada u iznosu od 500,00 kn
Posebna nagrada će se dodeliti za priču koja na najbolji način obradi neku istarsku temu.
Ukoliko pristigli tekstovi ne zadovolje kvalitetom i uslovima, ocenjivački odbor zadržava pravo da nagrade ne dodeli.
Nagrade će biti uručene u martu 2012. godine na Trinaestoj istarskoj konvenciji fantastike i SF-a "Istrakon 2012" u Pazinu.
Ukoliko na konkurs pristigne veći broj priča zapaženijeg kvaliteta, odabrani radovi biće objavljeni u zajedničkoj zbirci kratkih SF priča.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.