Ingmar Bergman dobio trg i ulicu u Stokholmu

Izvor: Blic, 10.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ingmar Bergman dobio trg i ulicu u Stokholmu

Legenda švedskog filma i pozorišni reditelj, scenarista i pisac Ingmar Bergman dobio je u ponedeljak svoj trg i ulicu u glavnom gradu Švedske.



Trg Ingmara Bergmana nalazi se nedaleko od Kraljevskog dramskog pozorišta, dok jedna susedna ulica, bivša Smalandsgatan, od sada nosi njegovo ime. Zamenik gradonačelnika Mikael Soderlund je tom prilikom izjavio da slavni reditelj, koji je preminuo u julu prošle godine u 89. godini života, imao običaj da čeka taksi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tom trgu po završetku rada u pozorištu.

Trg se nalazi u četvrti Estermalm u kojoj je mladi Bergman odrastao.

Bergman je za sobom ostavio šezdesetak ostvarenja, među kojima su najpoznatija "Fani i Aleksandar", "Krici i šaputanja", "Prizori iz bračnog života" i "Persona". Dobitnik je Zlatnog medveda i tri Oskara za najbolji strani film.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.