Ibrica Jusić na Supernaturalu

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibrica Jusić na "Supernaturalu"

Hrvatski šansonjer Ibrica Jusić još jedan je od muzičkih učesnika ekološki orijentisanog "Supernatural" festivala, koji će biti održan 23. aprila u Botaničkoj bašti u Beogradu.

Posle ranije najavljenog italijanskog džezera Nikole Kontea, organizatori "Supernaturala" danas su saopštili da će na njihovom festivalu nastupiti i Jusić, koji uglavnom uz akustičnu gitaru izvodi muziku mešavinu italijanskog, francuskog, hrvatskog i bosanskoghercegovačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uticaja.

Jusić čija se muzika naslanja i na stihove Luke Paljetka, Dobriše Cesarića, Alekse Šantića i drugih pesnika, slovi kao "poslednji dubrovački trubadur".

Pročuo se pesmom "Celuloidni pajac" na Zagrebačkom festivalu 1968. godine, poznat je po pesmama "Mačka", "Dobro jutro, Margareta", "Ponoć", "Jubi san vašu ćer" i "Na Stradunu", a 2008. je objavio CD album "Amanet 2" sa 13 bosanskih sevdalinki.

Jusić je prethodno bio u Beogradu u proleće 2009. godine, na zajedničkom koncertu sa brojnim izvođačima narodne muzike koji su izvodili sevdalinke u Sava centru, a potom je u decembru nastupio

samostalno u Domu sindikata i u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu.

"Na festival koji slavi Dan planete Zemlje, Jusić će doputovati sa svojim psom, stalnim pratiocem, koji se zove Bond", piše u saopštenju.

Organizatori iz ekološkog pokreta "Supernatural" peto izdanje festivala premestili su iz Koštunjaka u Botaničku baštu, gde je ograničen broj na 2.000 ulaznica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.