IZLOŽBE POVODOM “GODIŠNJICE SRPSKIH VELIKANA UMETNOSTI”

Izvor: kult-URA.com, 08.Sep.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLOŽBE POVODOM “GODIŠNJICE SRPSKIH VELIKANA UMETNOSTI”

U okviru projekta “Godišnjice srpskih velikana umetnosti”, kojim se obeležavaju važni datumi velikih srpskih likovnih i muzičkih umetnika i kompozitora, u Nišu su organizovane dve izložbe. Multimedijalna izložba “Nadežda Petrović 1915-2015: Bolničarka sa paletom” biće otvorena 8. septembra u galeriji Sinagoga u Nišu. A biografska izložba o Korneliju Stankoviću i Isidoru Bajiću biće otvorena do 20. septembra u Galeriji Univerziteta “Nikola Tesla”.
 

2015. godina izuzetno je značajna zbog posebne prilike u kojoj se istovremeno slavi umetnost, kroz stvaralaštvo srpskih velikana u oblasti muzičke i likovne umetnosti. Ove godine navršava se 150 godina...

Nastavak na kult-URA.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.